Facebook

MARSOVSZKY Johannes

Marsovszky JánosJohannes Marsovszky Münchenben született 1994-ben. 2000-től 2009-ig itt végezte iskolai tanulmányait, először egy francianémet kéttannyelvű iskolában, majd a Pestalozzi zenei gimnáziumban hegedű és zongora szakon. Ezzel párhuzamosan magánének tanulmányokat folytatott Alison Hagley-nél. 2006 óta rendszeresen közreműködője, főszereplője volt különböző színházi és opera előadásoknak a Müncheni Gärtnerplatz-színházban, s tagja volt a gyermekkórusnak is. Szerepelt többek között Bizet: Carmen, Humperdinck: Jancsi és Juliska, Puccini: Bohémélet c. operáiban. Fellépett a Müncheni Filharmóniában
a Bajor Rádió zenekarával és énekkarával Berlioz: Faust elkárhozása c. művében. 2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenekar-és kórusvezetés tanszakára, 2016-ban szerezte meg BA-diplomáját.
2016 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA karmesterszakos hallgatója. 2014-ben a karnagyi Study Tour résztvevőjeként meghívást nyert az EUROPA CANTAT Junior nemzetközi kórusfesztiválra, amelyet Bergenben, Norvégiában rendeztek meg. 2015-ben részt vett a Vashegyi György által megrendezett Händel- és Mozart- mesterkurzusokon. 2016 júniusában Madaras Gergely asszisztense volt a Szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekarnál. Johannes Marsovszky a Liszt Ferenc Egyetem által Lantos Rezső emlékére megrendezett Fiatal Karvezetők Országos Versenyén 2015-ben első, 2016-ban második díjat nyert.