Facebook

HUGHES Devin Patrick

Devin Patrick hughesDevin Patrick Hughes-t, akit sokan „a zene építészeként” emlegetnek, friss szellemű interpretációi, a zene széles körű hozzáférhetőségéért folytatott harca, a muzsika iránti szenvedélyes elkötelezettsége, spirituális érdeklődése és vállalkozó szelleme teszi a kortárs zenei élet ismert személyiségévé. Hughes, aki jelenleg az Arapahoe-i Filharmonikus Zenekarnál, a Boulder Szimfonikus Zenekarnál és a denveri Civic Youth Zenakarnál tölt be zenei igazgatói és karmesteri pozíciót, korábban a Santa Fe-i Young Artists Zenekar, a Denveri Filharmonikus Zenekar és a szintén Denverben működő Contemporary Chamber Players karmestereként és zenei vezetőjeként bizonyította muzsikusi és vezetői rátermettségét.
Devin Patrick Hughes-t beválogatták a parmai Toscanini Nemzetközi Karmesterversenyen részt vevő kilenc jelölt közé, az aspeni Amerikai Karmester Akadémián pedig ösztöndíjban részesült. Karmesterként számos észak-amerikai és európai zenekarral, többek között a Winnipegi Szimfonikusokkal, a Coloradói Szimfonikusokkal, a Rochesteri Szimfonikusokkal, a Green Bay Szimfonikus Zenekarral és a Filarmonia Arturo Toscaninivel dolgozott.
Devin Patrick Hughes a kortárs zene lelkes előadójaként és terjesztőjeként számos rezidens-zeneszerzői projekt kialakításában vett részt, és több tucat új mű ősbemutatóján közreműködött. Új utakat dolgozott ki a kortárs muzsikának a mai klasszikus zenei térben való hangsúlyosabb megjelenése érdekében. Irányítása alatt az Arapahoe-i Filharmonikusok és a Boulder Szimfonikus Zenekar minden korábbinál magasabb művészi színvonalat ért el. Hughes, aki a térségben alkotó zeneszerzők felkarolására, valamint a zene, a színház, a vizuális művészetek és a tánc összjátékára helyezi a hangsúlyt, a Denveri Művészeti Hét alkalmával szervezőként és előadóként egyaránt számos, az ottani kortárs művészeti múzeum kiállításaihoz kapcsolódó zenei program körül bábáskodott.