Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.06.07
Orgonák éjszakája
világszerte / worldwide
Regisztráció

A Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és ingyenes programok mellett lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki regisztráljon és saját szervezésű programmal csatlakozzon a 2024-ben nemzetközivé váló Orgonák éjszakájához. Regisztráljon programmal, egyedi ötlettel, hogy együtt hozzuk közel az orgona hangját az emberekhez világszerte! 

Idén ismét az Orgonák éjszakájához méltó kortárs, szóló orgonára íródott művet Balázs Ádám zeneszerző alkotta meg. Szeretnénk, ha a mű a programsorozat minden eseményén elhangozna, a regisztráló eseményeken is, ezzel erősítve az esemény egységét. Ezért kérjük, hogy a lenti linken letölthető kotta felhasználásával illessze be Ön is programjába. 

REGISZTRÁCIÓ

BIANKÓ PLAKÁT

BALÁZS ÁDÁM: FANFARE UNGARICO - 2 MANUAL

BALÁZS ÁDÁM: FANFARE UNGARICO

Szerzői gondolatok:

“A Magyar Fanfár (Fanfare Ungarico) című művem egy rondó szerkezetű kompozíció, amelynek fő eleme a Rákóczi Induló témájának általam elkészített továbbgondolása, zenei interpretációja. A rondó “állomásai”, azaz köztes tételei (filmes hátterem miatt) egy magyarság-történetet mesélnek el, amelyben olyan fontos vallási, történeti, illetve szeretet-ihletett zenék szerepelnek, mint a “Boldogasszony, Anyánk”, az “Új Vár, fényes Vár”, valamint a világszerte legjobban ismert magyar motívum, a “Tavaszi szél vizet áraszt” főtémája. Ezek a dallamok és a bennük rejlő zeneiség inspirálták azt a zenei koncepciót, amivel egy, a  saját zenei világommal összeszőtt, homogén kompozíciót és zenei élményt szeretnék adni a magyar, illetve a külföldi, magyar zenével ismerkedő orgonistáknak, illetve a hasonlóképpen kiemelten fontos közönségnek, akik ezt a művet hallgatják majd. A felkérésért köszönettel tartozom a Filharmónia Magyarország felé, akiknek szíves szakmai és emberi közreműködésével készülhetett el ez a kompozíció.”